feb201720

Skolehjem-webChildren’s Mission vil bygge skolehjem i Kenya, så børn af fattige familier kan bo trygt, lave lektier og gennemføre deres uddannelse.

Det er et stort problem, at især piger forsvinder fra skolerne for at blive giftet bort eller for at hjælpe til i hjemmet.
Det skriver Children’s Mission i det magasin, som netop nu lander i mange danskeres postkasser.
Børn betragtes som ressource i det fattige Kenya, og mange forældre giver nødig børnene fri fra hus- og markarbejde for at gå i skole.

Over 500 elever
Derfor vil Children’s Mission nu bygge et skolehjem for børnene i byen Lokichogio. Hjemmet skal ligge i tilknytning til Hannah Emuriakin-skolen, der har 509 elever og vokser med 45 nye førskoleelever hvert år. Skolen drives udelukkende gennem gaver, da der ikke gives statsstøtte. Skolen har 14 lærere og syv andre medarbejdere.
– Det er et stort problem, at skolebørn – og især piger – forsvinder fra skolerne i en alder af 12-13 år for at blive bortgift eller for at hjælpe til i hjemmet, skriver generalsekretær Bo Wallenberg.

Børn i fare
Et andet problem er manglen på elektricitet i de små hytter, som børnene bor i.
– Mørket falder hurtigt på og gør det næsten umuligt for børnene at lave lektier. Og adgangen til fødevarer i de fattige hjem er ofte begrænset. Der er ind imellem hårde kampe mellem de forskellige stammer, og der er tradition for omskæring – børn udsættes for store risici!

Mangler 200.000
Children’s Mission vil give børnene et trygt, beskyttet miljø, og har derfor besluttet at bygge skolehjem, hvor børnene kan bo under deres uddannelse.
Det koster 550.000 svenske kroner at bygge disse hjem, og vi har allerede indsamlet 350.000 kroner gennem donationer fra virksomheder og enkeltpersoner.
– Der mangler 200.000 kroner for at for at drømmen kan blive virkelighed, og derfor henvender jeg mig til dig og beder om en ekstra gave, så vi kan beskytte disse børn, skriver Bo Wallenberg.

Læs mere om skolehjemmet i Children’s Missions seneste magasin.