Children’s Missions arbejde i Ukraine startede i 1992. I dag er Children’s Mission en stor hjælpeorganisation, der med hjælp fra sit store netværk af sociale myndigheder, kirker og organisationer hjælper omkring 300.000 mennesker hvert år – hovedsageligt med humanitær hjælp.

Hospital og pleje

Children’s Mission arbejder tæt sammen med flere hospitaler og plejefaciliteter. De får hjælp med rehabiliteringsudstyr, sengetøj, møbler og legetøj. Children’s Mission bidrager også med penge til medicin og mad til børn fra sårbare familier, der ikke har råd til at betale selv. Children’s Mission bestræber sig også på at hjælpe de alvorligt syge børn.

Sommerlejr

Hver sommer får udsatte børn muligheden for at tilbringe et par uger i en sommerlejr i Dubechno i det nordlige Ukraine. I et vidunderligt miljø spiller de med andre børn, spiser god og nærende mad og deltager i undervisningen.

De børn, der får deres sommerlejr betalt af Children’s Mission, er udvalgt i samarbejde med hospitaler, sociale myndigheder og menigheder. Børnene kan være forældreløse, mangle en forælder eller komme fra familier med mange børn med meget lave indkomster. Nogle af børnene bor på børnehjem.

Hjælp til indsatte

I Volyn-regionens fængsler yder Children’s Mission et værdifuldt bidrag. Sammen med lokale menigheder besøges både fængsler og arresthuse – nogle af de hårdeste miljøer i samfundet. De indsatte får støtte, opmuntring, bibelundervisning og undertiden fødevarepakker. I nogle fængsler er der startet bibelskoler i samarbejde med lokale menigheder.

I Novovolynsk driver Children’s Mission et rehabiliteringscenter for tidligere indsatte, hvilket fungerer som en sluse ud i samfundet.

Hjælpecentre

I samarbejde med sociale myndigheder driver Children’s Mission hjælpecentre mange steder i det vestlige Ukraine.

Dér kan sårbare mennesker få hjælp med fødevarer, tøj og hygiejneprodukter under værdige forhold. De, der har brug for hjælp, får henvisning fra sociale myndigheder og kan derefter besøge centret for fx at prøve tøj.

Children’s Mission foretager også hjemmebesøg hos sårbare familier og uddeler fødepakker og tøj.

Juleprogram

Hver jul uddeler Children’s Mission fødevarepakker og julegaver til sårbare børn, familier og ældre. Frivillige fra kirker hjælper med at uddele hjælpen.

I december og januar arrangeres hundreder af julefester, hvor julegaver, som legetøj, tøj, sko og andre gaver uddeles. Children’s Mission arrangerer også julemiddage for patienter på flere hospitaler.

No Corruption Generation

I Ukraine arbejdes der meget med at øge bevidstheden om virkningerne af korruption og ændre tankegangen hos unge. Målet er at opbygge en ny generation, der siger nej til korruption.

Mange skoler har lokale No Corruption Generation-klubber. Børnene fra klubberne rejser nogle gange til andre byer for at præsentere budskabet gennem børnefestivaler med sang, dans, drama, spil og konkurrencer.

Giv en gave.