I Zambia dækker vort uddannelsesprojekt et stort geografisk område. Her spreder vi information og forebyggende undervisning om HIV/Aids.

Zambia er hårdt ramt af denne tragiske epidemi. En hel generation er gået tabt og har efterladt tusindvis af børn forældreløse. Disse børn lever i bedste fald med en slægtning eller hos en plejefamilie, men deres status er lav. Indenfor den fattigdom, som hersker, spiser man efter alder og rang. Det vil sige at plejefar, plejemor og de biologiske børn har førsteret. Hvis der bliver noget tilovers, tildeles det de forældreløse børn.

Gedeprojekter

Children’s Mission administrerer et gedeprojekt, som går ud på at donere et gedepar til fattige familier – og helst dem, der tager sig af forældreløse børn. Gedemælk indeholder meget næring, som hjælper til at opbygge immunforsvaret.

Landsbyskoler

Analfabetisme er udbredt i de Zambiske landdistrikter. I 2009 opførte Children’s Mission sin første landsbyskole i landet. Her får børnene mulighed for at få en grundskoleuddannelse.

Lokalerne tjener mange andre funktioner i samfundet. De fungerer også som samlingspunkt for unge, som informationsmødelokaler for lokalsamfundet, samt kirke for søndagsgudstjenester.

Samarbejde

Children’s Mission har ydet hjælp til Zambia siden 2007. Vi samarbejder med de kristne organisationer PMU (Pinsekirkernes Missions udviklings samarbejde, Sverige) og Europaporten/ Pinsekirken i Malmø, og sammen udfører vi en række vigtige indsatser.

Giv en gave.

For mere fakta om Zambia, klik her!