mar202225

Iryna fra Brovary udenfor Kiev måtte flygte to gange. Hun har hun fået et midlertidigt frirum i det vestlige Ukraine, hvor hun føler sig tryg. Hun og hendes familie modtager nødhjælp fra Children’s Mission.

Iryna fortæller i et brev til Children’s Mission om sin flugt og sine tanker om et liv, der pludselig blev slået i stykker.

Lyudmila Lonyuk, Children’s Missions leder i Ukraine, modtog brevet, da organisationen uddelte nødhjælp i Radomyhsl, hvor Iryna og hendes familie har søgt beskyttelse. Irynas mor laver mad til ukarinske soldater og civile.

Her er Irynas brev:

Hvornår slutter krigen? Dette spørgsmål har bekymret mig siden den 24. februar. Denne dag forlod jeg min hjemby. Det er så uretfærdigt at skulle vågne op til lyden høje skud gennem vinduet.

Jeg havde kun kort tid til hurtigt at pakke mine ting og flytte ud til vores hytte. Vi havde mulighed for at opholde os der i 10 dage. Der var stille, men de næste dage kunne vi høre skuddene komme nærmere og nærmere huset.

Vi var nødt til at flytte igen! Det blev en frygtindgydende rejse. Der var så mange kvinder og børn på perronen; alle ville ombord på toget. Vi var heldige at komme indenfor og sad nu på vores kufferter på gulvet.

Jeg kan stadig huske blikket i min lillesøsters øjne, der kiggede rundt og ikke kunne forstå, hvad der skete.

Tak Gud, fordi vi undslap ild og ødelæggelse og fandt et sted, hvor vi kan føle os trygge og rolige. Folk her hjælper os så meget de kan. Det er så bevægende. Nu kan jeg sove i en varm seng uden at bekymre mig om livet.

Det er en stor glæde at kunne vågne op om morgenen og se solens lys, men ikke lyset fra skuddene. Men det smerter mig at tænke på mine venner, som var nødt til at blive i Brovary, i Kiev.

Før krigen påskønnede jeg ikke værdien af enkle ting: Mine venners kram og smil, mit værelses hygge, sengens varme og et liv uden bekymringer. Waw, nu indser jeg, at vi bør værdsætte hvert eneste af livets øjeblikke, for alt kan forandres på et sekund. Barnets liv blev pludselig et voksenliv.

Men jeg tror på vores stærke og modige hær. Den vil redde os og er et skjold for os alle. Jeg tror, at freden kommer snart og at jeg vil vende tilbage til min hjemby, til mine venner og til det dejlige enkle liv, jeg havde før!

Her slutter Iryna sit brev. Children’s Mission sender nødhjælp til organisationens lager i Lutsk, hvorfra det bliver kørt ud med lastbiler til nødlidende børn, unge og familier i krigsramte byer i Ukraine.

Her kan du støtte:

  • MobilePay: 80 574
  • Giro: 921-6464
  • Bank: Nordea, Søborg Afdeling, Reg. nr.: 2256, Konto nr.: 6445 550 599