mar201611

Ukraine-hospital-webChildren’s Mission har nu uddelt 50.000 hospitalsuniformer til ukrainske hospitaler, hvor behovet for hospitalsudstyr er enormt.

I vinterens løb har Children’s Mission af flere omgange fået doneret i alt 50.000 brugte hospitalsuniformer fra Region Hovedstadens Hospitalsvæsen. Uniformerne var blevet udfaset, men var stadigvæk i god og brugbar stand.

– Inden vi modtog dem var de blevet vasket på Bispebjerg Centralvaskeri og pakket på 100 paller, lige til at løfte ind i vores store lastbiler, lyder det fra Children’s Missions danske kontor.

Alle uniformer er nu kørt til Ukraine, hvor de er blevet uddelt til en række hospitaler og klinikker. Gaven fra de Københavnske hospitaler dækker et meget stor behov i Ukraine, hvor krigen har skabt et enormt behov for hospitalsudstyr.

Hospitalsuniformerne bliver ompakket på Children’s Missions lager i Ukraine inden de fordeles og køres ud til de hospitaler, hvor behovet er størst.

– Personalet på tuberkulose hospitalet i Volun Regionen var så begejstrede for at få nye uniformer, at de selv ville være med til at bære dem ind fra vores lastbil, fortæller Children’s Missions missionsleder i Ukraine, Lyudmila Lonyuk.

– Det gør ikke noget, at der står Region Hovedstaden på uniformerne. Det er de bare stolte af at kunne vise frem, tilføjer hun.

Smilene er store hos både læger og sygeplejerske over gaven. Det er ikke nemt at skulle arbejde mange timer hver dag, og så skulle hjem og vaske hospitalsuniformen hver aften til brug den næste dag.

 

Billede i top: Personalet på kommunehospitalet i Lutsk tæller uniformerne op og fordeler efter anvendelse og størrelse, inden uniformerne distribueres til læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale. Gaven imødekommer et meget stort behov på hospitalet, som er et stort hospital med 1.500 medarbejdere.