mar201611

Noedhjaelp-webKrigshandlinger fortsætter i Ukraine og skaber utryghed for børn og familier. Children’s Mission deler nødhjælp ud ved krigszonen.

Børn ved krigszonen i Ukraine hører stadig brag fra granater og maskingeværer i krigen mellem russiske separatister og den ukrainske hær. Children’s Mission arbejder i landet og foretager nødhjælsture ind i konfliktområderne og uddeler nødhjælp til de mest udsatte børn og familier.

Missionsleder Lyudmila Lonyuk fortæller fra den seneste uddeling:

– Under vores rejse til Donetsk, Dnipropetrovsk og Poltava uddelte vi 600 pakker med fødevarer, 200 T-shirts, 65 kasser med medicin og andet hospitalsudstyr, samt bunker af legetøj til børn og andre gode ting. De lokale administrationer var meget taknemmelige for vores hjælp. Mange bad om, at vi ikke ville glemme dem, men huske dem i vores bønner.

I byen Dnipropetrovsk besøgte Children’s Mission også et hjem for handicappede børn. Alle 130 børn på stedet modtog en fin gave, fortæller Lyudmila Lonyuk:

– Der er ikke mange, som besøger disse ”glemte” børn. Børn er børn overalt i verden, også selv om de ikke kan fungere som andre normale børn.

I Poltava besøgte Children’s Mission et hjem for forældreløse børn, som var samlet op på gaden. Mange kom fra krigszonerne.

– Børnene sang Ukraines nationalsang for os. Det var meget rørende og fyldte os med glæde at se børnene i gode omgivelser og med nogle, som tog sig af dem, siger Lyudmila Lonyuk.

Overalt fik Children’s Mission hjælp af de lokale myndigheder:

– De var virkelig imponerede og forbavsede over vores arbejde.

Children’s Mission støtter sygehuse, rehabiliterings- og fængselsinstitutioner og sender hvert år 300 ton humanitær hjælp til Ukraine.