nov201329

CFSpBørnevenlige områder og mobil lægeklinik skal afhjælpe nøden efter tyfonen Hayan i Filippinerne.

Der er netop kommet en rapport fra Children’s Missions leder på Filippinerne. Thord Dahl har besøgt byen Tacloban.

– Jeg kan kun beskrive situationen som forfærdelig, fortæller Thord Dahl via Skype.

Tusindvis lever i kaos efter tyfon. Særligt børnene er udsatte. Derfor har organisationen blandt andet prioriteret arbejdet med ”Child Friendly Spaces” (børnevenlige områder), hvor der tre gange dagligt holdes møder for børn i forskellige aldersgrupper.

– Det har været meget værdsat og flere hundrede børn har deltaget i aktiviteterne. I en katastrofesituation er det vigtigt at børnene får plads til at bearbejde deres oplevelser, og Child Friendly Spaces er en god metode.

En stor del af arbejdet blandt Taclobans 200.000 indbyggere handler om akut lægehjælp.

– Vi har et team med personale fra Manila, som arbejder med ”Medical Mission”. Det er en mobil klinik, hvor mennesker kan komme og få lettere medicinsk behandling gratis. Der er oprettet en base i Tacloban, hvor der arbejdes ud fra. Hver dag besøger man bydele i udkanten af Tacloban samt landsbyer nord for byen. Arbejdet koordineres med de lokale myndigheder. Dette er vigtigt, ikke mindst ud fra et sikkerhedssynspunkt, siger Thord Dahl.

– Op til weekenden ankommer vores mobile klinik fra Manila. Det er en bus, som er bygget om for at kunne rumme medicinsk udstyr. I skrivende stund undersøger vi om flere lokale læger kan engageres i arbejdet, slutter han.