feb201808

Brand i Kenya-webEn stor brand har ødelagt store dele af slumområdet Kijiji i Kenyas hovedstad, Nairobi. Fire mennesker er døde og 5.000 mennesker er blevet hjemløse. Hjælp os med at hjælpe de hjemløse med mad, køkkenudstyr og hygiejneartikler! Benyt MobilePay 80 574 og mærk beløbet ”Brand Kenya”.

Søndag aften den 28. januar udbrød en brand i slumområdet Langata, der også kaldes Kijiji. Ilden spredte sig hurtigt blandt de mange skure.

– Sikke en voldsom brand! Jeg kan høre eksplosionerne og skrigene fra mit hus, skriver Caroline Kimutai til Chelimo Keter fra Children’s Mission Africa i Nairobi.

Fire personer er rapporteret døde, og 5.000 mennesker er blevet hjemløse, da deres skure og hytter brændte op. Nu har de hverken mad, tøj eller noget sted at bo.

– Mange af Kijijis børn er blevet ramt. De kan ikke komme i skole, og de har mistet alt, herunder de nødvendige skolematerialer, forklarer Chelimo Keter og tilføjer:

– Ifølge de seneste rapporter er 1.956 huse blevet fuldstændig raseret. Det betyder, at omkring 5.000 mennesker har brug for øjeblikkelig hjælp i form af et sted at bo – men også mad, hygiejneartikler, og køkkenudstyr. For at børnene kan vende tilbage til skolen, kræves både skoleuniformer og de nødvendige skolematerialer.

Gennem ABC Childrens´s Aid driver Children’s Mission en skole til børn i Nairobis slumområder. Men børnene på den skole kommer fra et andet slumområde og er ikke direkte berørt af branden.

Det forhindrer ikke Children’s Mission Africa i at hjælpe dem, der er ramt af den store brand. Gennem et bidrag til Children’s Mission kan du hjælpe os med at hjælpe de mest sårbare.

Giv din gave via
Mobile Pay: 80 574
Girokort: 921-6464
Netbank: Konto 2256 6445 550 599
Mærk din gave: ”Brand Kenya”

Foto: En fortvivlet kvinde genser det sted, hvor hendes hjem lå. Nu har hun ikke noget sted at bo. Foto: Francis Nderitu.