okt201631

mark-pavlo-webDrengen Mark ligger på sygehus, fordi han er ramt af tuberkulose. Da han modtog et par nye sko af Children’s Mission, råbte han glædesstrålende til sine venner: ”Se, se, de er til mig!”

Mark og hans tvillingebror er i øjeblikket indlagt sig på Tuberkulosehospitalet i den ukrainske by Volyn. Efteråret er kommet, men deres forældre har ikke råd til at give dem vintertøj og sko.

Children’s Mission i Ukraine møder mange trængende og begiver sig regelmæssigt ud til regionens Tuberkulosehospital. De børn, der er patienter, kommer ofte fra vanskelige kår og skal være væk fra hjem og familie i lange perioder. Men hver gang Children’s Missions bus kører ind på hospitalets parkeringsplads går en bølge af glæde gennem hospitalsgangene.

– Børnene løber ud og hjælpe til med at losse det, vi har med, siger Lyudmila Lonyuk, der leder Children’s Missions arbejde i Ukraine. – De fleste af de tuberkuloseramte børn kommer fra fattige familier, og de bliver utroligt glade for legetøj, tøj, sko, skoleartikler og anden hjælp fra vore givere og donorer.

Denne gang lasten var fuld af kager og slik. To af de drenge, der kom ud for at hjælpe, var tvillingerne Mark og Pavlo. De havde kun sandaler på fødderne, og kun én af dem havde sokker. Efteråret er kommet, og drengene frøs, men deres forældre havde ingen mulighed for at give dem noget ordentligt fodtøj.

– Vi rejste tilbage til kontoret og udvalgte tøj, sko og håndklæder og kom tilbage til hospitalet et par timer senere, fortæller Lyudmila. – Alle børnene var meget begejstrede gaverne og Mark strålede som en stjerne!

Mark fik nye sko og var så taknemmelig, ”Se, se, at de er til mig,” sagde han og viste dem til alle sine venner. – Han sprang af glæde og hans øjne strålede, fortæller Lyudmila.

Dette er, hvad et par sko kan betyde – den hjælp, vi kan give, takket være alle donorer. Gaverne går lige ind i hjerterne på alle de børn, der har brug for hjælp.