jan201403

School-1024x685I Children’s Mission er vi dybt taknemmelige for alle som har været med til at støtte katastrofe arbejde i Filippinerne.

Da tyfonen havde lagt sig, var vores første arbejde at hjælpe de nødlidende i Tacloban med akut lægehjælp og forsyninger.

En bevilling gennem DANIDA/DMR-U på kr. 250.000 har gjort det mulig at uddele 1.500 nødhjælpspakker med mad, vand, hygiejneartikler med mere.

Thord Dahl er Children’s Missions leder på Filippinerne og fortæller, at uddelingen sker i samarbejde med de lokale myndigheder. Man har koncentreret sig om de nordlige dele af Tacloban, hvor over 10.000 personer forventes at have fået gavn af denne indsats.

Vi bad om hjælp, og mange fulgte opfordringen.  Alene fra FRIKIRKENET er kommet ca. 140.000 kroner.
Hvis vi lægger vore tal sammen med indsamlingerne i Sverige, er der indkommet over kr. 8 millioner kroner ind.
Derfor kan vi sige, at indsamlingens mål er nået, ja, at indsamlingen til katastrofen i Filippinerne har oversteget alle forventninger – TAK!

Efter Bo Wallenbergs besøg i Scandinavian Village, opstod ønsket om så hurtigt det var muligt at genopbygge denne by. Scandinavian Village, en landsby lidt uden for Tacloban som Children’s Mission lod opføre til tyfon ofre for 23 år siden, og som nu var fuldstændig ødelagt efter stormen.

I skrivende stund er byggematerialer på vej Scandinavian Village. De er indkøbt af vores filippinske medarbejderstab på øen Samar med broforbindelse over til Leyte, hvor Tacloban ligger. Det første, vi vil gøre, er at genopbygge skolebygninger. Uddannelse er vejen ud af fattigdom og skolen er en mulighed for børn at komme tilbage til et så normalt liv som muligt.

Dernæst hjælper vi hundredvis af familier i Scandinavian Village med at genopbygge deres hjem, så de får husly. Vi forventer at kunne have en genindvielse af hele landsbyen dette forår eller sommer!

Takket være det fantastiske indsamlingsresultat, er Thord Dahl nu i dialog med de lokale myndigheder i Tacloban om muligheden for at være med til at genopbygge andre skoler i Tacloban-området, så endnu flere hundrede børn også kan få deres skole tilbage.

Tak, fordi du er med til at gøre en forskel for tusindvis af mennesker i Filippinerne!