maj202105

Children’s Missions påskekampagne bragte glæde og fødevarepakker til Ukraines ældre.

Som led i Children’s Mission i Ukraines påskekampagne, besøgte vores medarbejdere for nyligt et ældrecenter i Lutsk.

Her holdt de påskegudstjeneste, delte påskeevangeliet og fortalte om Children’s Missions givere i de nordiske lande, som ønsker at hjælpe folk i Ukraine.

Øjeblikkelig glæde

En mand sad lidt for sig selv og så eftertænksom og trist ud. Men hans ansigtsudtryk ændrede sig fuldstændig i det øjeblik, han modtog en stor fødevarepakke med over otte kilo madvarer. Han åbnede omhyggeligt fødevarepakken, tog den derefter ind til brystet, smilede stort og sagde:

”Tag et billede af mig og send det til giverne. Jeg vil virkelig gerne sige stort tak til dem. Children’s Mission gør et fantastisk stykke arbejde. Denne madpakke er så værdifuld for mig.”

Pensionister lever i fattigdom

Det er ikke svært at forstå mandens glæde. Nye statistikker siger, at næsten 77 procent af alle pensionister i Ukraine lever i fattigdom og har brug for hjælp fra deres børn eller slægtninge for at overleve. Ældre mennesker, der ikke har slægtninge til at hjælpe dem, har svært ved at få mad på bordet, og de sætter stor pris på al den hjælp, de kan få.

Tusindvis af taknemmelige modtagere

På seks uger har Children’s Mission i Ukraine uddelt 1.950 fødevarepakker, 1.105 slikposer samt tøj, sko og legetøj. På tre hospitaler var der arrangeret påskemiddage for syge, og sammen med kirken arrangerede de en påskefest med middag for hjemløse og fattige familier.