apr201210

Chrildren’s Mission er med i et projekt, der forbygger hiv og aids i Nairobi. Og giver de unge håb for fremtiden.

Som en surrealistisk baggrund ligger den der bag skolen Dandora Sedondary School. En stinkende, rygende losseplads stækker sig så langt øjet rækker. Hundredtusindvis af mennesker tvinges til at bo i nærheden af den stinkende losseplads.
Stille bevæger mennesker sig frem over bjerget i deres jagt på mad og noget de måske kan sælge. Det er det samme i alle ulandes hovedstæder – de fattige og udstødte er overlevere som arbejder hårdt.
Dandora Sedondary School i Nairobi er ramme om det arbejde, som Children’s Mission’s partnerorganisation I Choose Life(ICL) udfører i det fattige område. ICL forebygger at hiv og aids spredes blandt de unge. Organisationen startede i 2002 og myndighederne anbefaler nu, at ICL arbejder på alle universiteter i Kenya.
Anne Muiruri er vejleder på Dandora Sedondary School, hvor halvdelen af eleverne kommer fra meget fattige forhold. Måske er den smule mad de får i skolen det eneste på et døgn. Mange af de unge er tvunget til at samle affald på lossepladsen for at samle penge til udgifterne til skolemad og skriveredskaber, omkring 900 kroner om året.
50 procent af Kenyas befolkning er under 17 år. Anne Muiruri roser det arbejde som ICL gør for de unge på skolen.
– ICL har givet livsfærdigheder og livskundskaber en dybere dimension, siger hun.
En gruppe skoleelever er nu uddannet som medundervisere i ICLs projekt. De har bl.a. fået mere viden om hiv og aids.
– Det er rart at blive fri for den stigmatisering, der er mod hivsmittede, siger Esther som er leder af gruppen. Hun og flere andre fremhæver også, at de lærte at forhandle, kommunikere og fik modet til at udtrykke sig.
George synes, det har været godt at lære mere om værdien af at vente med sex. Og Nelson siger:
– Jeg er stolt af at kunne uddanne mine kammerater!
Hvilke tanker har I om fremtiden?
– I min vision for fremtiden har vi det godt her i Dandora og lossepladsen er væk, siger en dreng.
En anden tilføjer vittigt:
– I fremtiden går der en strøm af mennesker mod Dandora hver dag. I modsætning til i dag, hvor mange mennesker bevæger sig væk fra Dandora i retning mod Nairobi.
Måske får de ret.

Leave a Comment