aug201218

Childrens Mission inviterer til støttekoncert med bl.a. Rugsted Kreutzfeldt, Moonjam og Jytte Abildstrøm den 9. september.

Nyd en eftermiddag med fantastisk musik og støt opførelsen af en musikskole for udsatte børn i Dhaka.

Sådan lyder invitationen til en stor støttekoncert søndag eftermiddag den 9. september. Medvirkende er bl.a. Rugsted Kreutzfeldt, Moonjam, Bob Bailey og Anette Wiik med 600 gospelsangere.

Arrangører er projektet ”Light a light for Bangladesh” under Children’s Mission – der tidligere hed Skandinavisk Børnemission.

De kendte entertainere Jytte Abildstrøm og Tom McEwan medvirker også. Begge har sagt ja til at være protektorer for projektet.

Overskuddet går ubeskåret til musikskoleprojektet “Light a light for Bangladesh“. Støttekoncerten finder sted søndag den 9. september på Kulturkajen Docken på Færgehavnsvej 35 i København.

Musik er hjernegymnastik

”Light a Light for Bangladesh” giver gadebørn og børn fra slummen mulighed for at komme i skole fra seksårsalderen.

Musik er hjernegymnastik og kan både hjælpe på indlæring og inklusion, sagde hjerneforsker Kjeld Fredens på Kulturministeriets musikfaglige konference i juni. ”Light a light for Bangladesh” bygger på denne viden om musikkens evner til at stimulere indlæring.

– Gadebørn og børn i slummen har ikke mange muligheder for at klare sig, hvis de som minimum ikke lærer at læse og skrive, fortæller Henrik Bach, projektansvarlig for ”Light a Light for Bangladesh”.

Han er selv erfaren musiker og musikproducer.

Ambassadør åbner koncerten

”Light a light” skal fungere som en slags forskole, hvor børnene gennem musikken får værktøjer til at klare sig i hverdagen og en basal indlæring, der senere hen giver adgang til det traditionelle skolesystem.

Koncerten den 9. september åbnes af Bangladesh Ambassadør for Danmark og Sverige Mr. A.F.M. Gousal. Solodanser Ulrik Birkkjær fra Det kongelige Teater har skrevet en særlig ballet over temaet “Børn i Bangladesh “ med musik af Benjamin Koppel. Balletten opføres sammen med solodanser Gudrun Bøjesen. Samtidig er der tegnefest for børn i LEGO teltet, guidet af kunstner Martin Spang Olsen.