jan201803

Roberts-familie-webRobert bor med sin mor og søskende i et enkelt værelse uden køkken, bad og toilet. Moderen tjener kun en dollar om dagen ved rengøring. Derfor er hun taknemmelig for Children’s Missions hjælp til børnenes skolegang.

Robert og hans familie i Uganda får hjælp til skolegang. Robert er 6 år gammel og bor i Uganda. Takket være hjælp fra Children’s Mission og ABC Children’s Aid kan han og hans søskende gå i skole. Gennem uddannelse håber Robert at bryde væk fra den fattigdom, der kendetegner hans hverdag.

Robert og hans to ældre søskende er i Children’s Missions og ABC Children’s Aid’s grundskole i Uganda. Han har også to yngre søskende, der endnu ikke er begyndt i skole, men de ser også frem til at kunne studere.

Robert er en klog og positiv dreng, der forstår, at han skal studere godt for at lykkes i livet.

Da Roberts far forlod familien, blev moderen familiens eneste forsørger. Hun har aldrig gået i skole og kan derfor ikke få et ordentligt arbejde. Hun samler affald fra folk i landsbyen og gør rent for andre, men lykkes kun med at tjene en dollar om dagen, hvilket ikke er nok til de mest basale behov for familien og børnene.

Huset består af et enkelt værelse. Elektricitet og vand ses som luksusvarer, og alle aftenaktiviteter foregår derfor i stearinlysets skær. Der er ikke noget køkken, så al mad bliver kogt udendørs.

Roberts familie og ti andre familier i området deler et simpelt anlæg for toilet og bad. Vand bliver hentet en god afstand væk fra hjemmet, og det er børnenes opgave at hente vand til hjemmet hver dag.

Familien ejer kun én seng, som moderen deler med de to yngste børn. Robert og hans to ældre søskende sover på gulvtæpper.

Roberts mor er meget taknemmelig for den uddannelse, som børnene modtager gennem Children’s Mission og ABC Children’s Aid. Hun ved, at uddannelse er en nøgle til at bryde væk fra fattigdom.

Børnene er meget taknemmelige for deres skole, og de er overbeviste om, at de en dag takket være deres uddannelse vil gøre deres mor stolt.