jan201904

skolbarn1900x800-500x211På Rasta Foundations skole i Pakistan får børn af murstensslaver en uddannelse og dermed en vej ud af slaveriet.

– Jeg elsker min skole, for skolen giver mig en fremtid.
Det fortæller Ashan, som er en af de 213 børn, der nu kan få gratis skolegang på Rasta Foundations skole. Skolen er støttet af Children’s Mission og hjælper børn af såkaldte murstensslaver på Pakistans teglfabrikker.

Familierne lever i ekstrem fattigdom under slavelignende forhold og er bundet til arbejdet gennem gæld, der nedarves fra generation til generation.

– Jeg kommer fra en fattig familie. Min familie er murstensslaver, og jeg arbejder også med dem på søndage. Det er meget hårdt arbejde, fortæller Tazeem, der går i 7. klasse på skolen.

Mange børn må også hjælpe familien på fabrikkerne i hverdagen. Derfor går hele 68 procent af drengene og 76 procent af pigerne mellem 10 og 14 år ikke i skole.
– Hele min familie er uuddannede, fortæller Nayab, en anden elev på skolen. – Det er kun mig, som får en uddannelse. Jeg er utrolig taknemmelig for, at jeg kan få en gratis uddannelse.

Skolen får også jævnligt besøg af en læge, der holder øje med børnenes helbred. Børn af teglslaver har betydeligt større risiko for at få kronisk bronkitis, astma og tuberkulose på grund af de usle arbejdsforhold. Mange er fejlernærede og undervægtige. Derfor tilbyder skolen også et dagligt sundt måltid til børnene.

På den måde kan man vende den ellers tragiske skæbne for børnene:
– Undervisningen har forvandlet mit liv fra teglslaveriet. Skolen er en stor gave fra Gud!, siger Nida fra 5. klasse.