feb201622

LightaLight-webSkoleprogrammet Light a Light for Bangladesh har været i gang i 2 år i fire landbyer i det nordlige Bangladesh. Skolerne har i alt 300 elever, som får sang, musik, rim og remser som indlæringsværktøj til sprogene bangla, engelsk, matematik.

Men mest af alt får eleverne større selvværd og mod til kreativitet. En elev fortæller fra sin hverdag på Light a Light Dosania Tutorial Skole:

– Jeg var meget svag i skolen og havde ikke mod til at stille mig op og give udtryk for min mening foran klassen, fortæller pigen Shanti. – Jeg følte mig usikker og urolig, når min lærer bad mig om at komme op foran og præsentere en mundtlig opgave for klassen.

Men på Light a Light skolen skete en forandring:

– Efter jeg startede i Dosaria Tutorial Skolen, har mine lærere opmuntret mig til ikke at give op. Jeg har gjort
mange fejl, men har fået mulighed for at øve mig igen og igen, og i dag kan jeg både synge, danse og spille harmonium, og også give udtryk for mine tanker foran en stor gruppe.

Hendes lærer fortæller om Shanti:

– Hun er en meget sød pige, og hun har to brødre og to søstre. Hendes far arbejder med træskærearbejde
og tjener dermed lidt penge, hendes mor er husmor. De har et stykke jord, hvor de har bygget et lille hus, og der bor hele familien. Shanti hjælper med madlavningen i familien.

– Tidligere var Shanti meget bange for fremtiden, men i skolen får hun god vejledning, og det har betydet, at hun bliver bedre og bedre for hver dag i alle fag, fortæller læreren. – Shanti vil gerne være kunstner og musiklærer, og hun spørger om vi vil bede for hende, og for at Light a Light for Bangladesh kan fortsætte.

Læs mere om Light a Light for Bangladesh