mar201516

RolegioChildren’s Mission sørger for at børn i slumkvartererne omkring Manilas lossepladser kommer i skole. Et af dem er Rogelio på 10 år. Han går i fjerde klasse og vil næste år være den eneste i sin familie, der har gennemført den obligatoriske grundskole.

Mange fattige filippinere er nødt til at sortere og sælge affald på Manilas forskellige affaldsbjerge – en livsfarlig arbejdsplads. Drengen Rogelio på 10 år er en af dem. Han har dog selv fået mulighed for at gå i skole takket være Children’s Mission.

Det fortæller Emma og Kenneth Newman, som lige nu er volontører på Filippinerne.

Rogelio og hans familie bor i et simpelt lille hus tæt ved affaldsbjerget Smokey Mountain i den filippinske hovedstad. Affaldsbjerget har udledt sine giftige gasser i årtier og tusindvis af fattige filippinere forsørger sig ved at samle og sortere affald og sælge det til opkøbere. Det kan de tjene mellem 150 og 300 pesos på hver. En pesos er 46 øre værd.

Rogelio er så heldig at han kan gå i en skole tre kilometer væk. Men han har ikke råd til at tage bussen. Familiens økonomi er stram. Nogle dage får de kun ét måltid mad. Da må Rogelio gå i skole på tom mave. Og det er ikke just godt for indlæringen.

Men Rogelio er familiens store håb. Hans skolegang bliver sponsoreret af Children’s Mission gennem ABC Island. Han går nu i fjerde klasse og næste år vil hav være den i familie, der har den højeste uddannelse.

Rogelio fortæller, at han synes tegning er det sjoveste fag i skolen og viser stolt sin tegning af et hus.

– På trods af al den modgang, familien har oplevet, møder vi en varm og hjertelig atmosfære i familiens enkle hjem. Og de udtrykker stor tak for hjælpen til Rogelios skolegang, fortæller Emma og Kenneth Newman.