mar201802

AparnaRoy-webFamilien besluttede at Aparna skulle bortgiftes, for de havde ikke råd til at brødføde hende. I dag har Aparna selv et job og forsørger sine søskende. Children’s Missions skolearbejde i Bangladesh gjorde forskellen.

Aparna fortæller sin historie i det seneste magasin fra Children’s Mission:

Mit navn er Aparna Roy, og jeg har studeret på Home of Peace indtil 2006. Dér blev jeg også socialt og moralsk bevidst, og det inspirerede mig til at se positivt på min fremtid.

Da jeg kom hjem efter uddannelsen, var det svært. Min familie var meget fattig, og det var svært for min far at betale skoleafgift for mig og mine fire søskende. Derfor besluttede min familie, at jeg skulle bortgiftes.

Men jeg nægtede. Jeg var under 18 år, og jeg havde lært på Home of Peace, at piger, som bliver bortgiftet så tidligt, får mange problemer i livet.

Jeg formåede at overbevise mine forældre om ikke at gifte mig bort. Jeg bad dem om ikke at behandle mig som en byrde. I stedet ville jeg tjene penge til familien ved at arbejde som syerske. I Home of Peace fik jeg træning i syning, og jeg havde en drøm om at stå på egne ben.

Men helt ærligt: det var ikke så nemt at opfylde drømmen. Jeg havde ingen penge til at købe en symaskine for, og jeg havde ingen mulighed for at fortsætte med videre studier, og det gjorde mig så frustreret.

Da talte Gud til mig, og jeg så et lille lys. Jeg kontaktede Home of Peace, som valgte at hjælpe mig igen. Jeg fik lov til at gå på universitetet, og de gav mig også en symaskine. Nu kunne jeg begynde at syge tøj til mine naboer og få en indkomst, som blev til stor hjælp for min familie.

I dag arbejder jeg som socialrådgiver og kan yde økonomisk støtte til mine søskende, så de kan fortsætte deres skolegang. Jeg går på arbejde med værdighed og respekt.

Det er takket være Home of Peace og al den hjælp, jeg har fået dér, at jeg i dag har et job og kan hjælpe andre. Jeg ville aldrig have været, hvor jeg er i dag, uden den hjælp.

Jeg beder til Gud, om at Children’s Mission og Home of Peace kan fortsætte med at hjælpe endnu flere børn.