nov202211

Tre-årige Janin led af leukæmi, men familien havde ikke råd til at få hende indlagt på hospitalet. Nu har Children’s Mission hjulpet hende, så hun får god behandling for sygdommen.

Children’s Mission i Filippinerne har i mange år arbejdet med at hjælpe underernærede børn ud fra en mobil klinik. De seneste års pandemi har ført til, at mange familier kæmper økonomisk, og at mange børn fra fattige familier lider af underernæring.

I de sidste to år har Children’s Mission hjulpet mere end 500 underernærede børn med at opnå en sund ernæringstilstand i forhold til deres alder. Nogle er kommet ind i forbindelse med pandemien, andre er ikke.

I foråret 2022 gik Children’s Mission ind og hjalp en tre-årig pige, Janin, som havde fået konstateret leukæmi. Hendes mor er husmor, og hendes far er bygningsarbejder, men hans løn rækker knap nok til at brødføde familien, og der er ikke plads til lægeudgifter i budgettet.

Da Janin ankom til Children’s Missions mobile klinik, var hun bleg og tavs. Hun fik vitaminer og mineraler, men fik det ikke bedre, snarere tvært imod, og hendes hud havde en gul misfarvning.

Moren havde været på en lokal klinik og fået medicin, som ikke hjalp. Children’s Mission hjalp derfor pigen hen til et hospital, hvor hun fik foretaget en række prøver. Hun fik også blodtransfusioner og behandling og har været indlagt med jævne mellemrum siden maj.

Children’s Mission har hjulpet familien med udgifter til pleje og medicin. I øjeblikket har Janin det godt. Hun er glad og aktiv, men hendes helbred skal overvåges i lang tid fremover. Bed gerne for Janin og hendes familie.