nov201202

Chrildren’s Mission driver en fagskole i Molfrid tæt ved lossepladsen Smokey Mountain i den filippinske hovedstad. Nu planlægger organisationen endnu en fagskole i bydelen Rodriguez.

– Missionens vision for arbejdet i Rodriguez er at starte en filial til fagskolen i Molfrid, Payatas, fortæller Birgitta Dahl på sin blog.

Rodriguez er en bydel, hvor de filippinske myndigheder har genhuset mange mennesker fra slumkvartererne. Chrildren’s Mission har bygget et hovedkvarter i byen med både kontorer, forskole og børnehjem for 100 forældreløse børn.

Og nu skal byens unge have hjælp.

– At kunne give jobtræning til unge, som er droppet ud af skolen, er en virkelig prioritering i et land med så høj arbejdsløshed, fortæller Birgitta, der leder arbejdet sammen med sin mand Thord.

Parret fandt egnede lokaler til fagskolen i udflytter-bydelen San Isidro allerede for et par år siden.

– Huset er bygget af myndighederne til et ernæringsprojekt, som aldrig blev til noget. Lokalerne har stået tomme måned efter måned. Vi ansøgte om at få lov til at bruge lokalerne til jobtræning gratis. Efter megen bureaukrati lykkedes det den 16. oktober at få tilladelse.

Nu tilbagestår at få installeret vand og elektricitet.