aug201813

Nu kan jeg forsørge min familie

En mulighed for økonomisk uafhængighed. Det fik Hr Kaindi fra byen Mwatati i Kenya gennem vores partner I Choose Life – Africa. Han er far til fem, og tjente før omkring 180 kroner om måneden. I dag kan han både forsørge familien og sende sine børn i skole.

En af grundpillerne i det arbejde, som Children’s Mission gør i Kenya sammen med I Choose Life, er at hjælpe mennesker til at blive økonomisk selvstændige.

 

Det sker er gennem træning i iværksætteri og opstart af grupper, der kan give fælles besparelser.

Det erfarede Hr Kaindi selv i 2013. I begyndelsen af året gik han med i et iværksætterprogram og blev formand for en gruppe på 20 personer, som alle ville forbedre deres livssituation. Alle bidrog med penge til gruppen hver uge, og efter fem måneder havde de sparet nok sammen til at starte en fælles virksomhed.

Gruppen fik et stykke land, og bestemte sig hurtigt for, hvad de skulle dyrke.

– Efterspørgslen på grønkål var stor, og markedet så godt ud, siger Kaindi.

De forberedte jorden, købte gode frø lokalt og opdyrkede jorden efter den rådgivning, de fik fra lærerne på I Choose Life. Efter bare to måneder var det tid til høst.

– Efterspørgslen var helt utrolig. Vi behøvede ikke engang at sende kålen til markedet. Familier rundt omkring i området kom direkte til os og købte, beretter Kaindi.

Gruppen fik en stor fortjeneste, og det, som Kaindi tjente som resultat af det fremgangsrige projekt, gjorde det muligt at betale skolegebyret for hans datter, som netop skulle til eksamen.

Men det slutter ikke her. Virksomheden vokser fortsat – i år udvider de med tomatdyrkning.

– Jeg takker I Choose Life – Africa og deres partnere for det arbejde, I gør i vores region, siger Kaindi.