dec201404

Drenge ved julefestxChildren’s Mission har indledt en serie julefester for børn fra Manilas slumkvarterer. Masser af børn så julespil og fik julemad og julegaver.

Julen er glædens tid, og glæden flytter også ind i de nye genhusningskvarterer Kasiglahan og Rodriguez, hvor Children’s Mission har hovedkvarter. Organisation arrangerer hele 17 julefester rundt omkring i hele området. Det kræver en ekstra indsats blot at nå ud i Rodriguez, der menes at huse 250.000 mennesker.Først skulle projektet Kiddy Bible Class holde julefest for 450 børn på fem forskellige steder i området – og så var det Kasiglahans tur.
Det er et såkaldt ”Relocation area” for tusindvis af mennesker, som er forflyttet med eller mod deres vilje fra slumkvarterer inde i Manila, hvor hele skurbyer er jævnet med jorden.

Birgitta Dahl fra Children’s Mission fortæller fra et besøg i Kasiglahan, hvor staten har bygget lange rækker med huse opdelt af smalle gader. Hvert hus er på 25 kvadratmeter og skal huse hver en familie – uanset, hvor stor familien er. Beboerne skal betale af på huset i 30 år.

På de mange julefester i området kan børnene se julespil, spise julemad og modtage en lille julegave.

– Julefesten, jeg besøgte, fandt sted i et lille rækkehus, som var lavet om til kirkelokale. Du tror mig ikke, men vi var sikkert 80 personer i rummet, fortæller Birgitta Dahl på sin blog.

Filippinske børn er ret små, så der er plads til mange, og sidder man tæt sammen på gulvet, kan man faktisk være 80 i rummet, skriver hun.

– Hvordan temperaturen var inde i lokalet, kan du sikkert forestille dig. Man kunne næsten ikke trække vejret! Men glædesbruset fyldte helt op til taget, og ingen klagede over varmen, fortæller Birgitta Dahl.

Og da det var tid til julespil om Jesusbarnet i Betlehem lyttede børnene stille og andægtigt.

– Til sidst fik alle børnene lidt julegodter og en julegave. Hvilken fest, hvilken oplevelse!