aug201213

Katastrofen i Manila stiger i omfang efter at regnen er stilnet af; nu står tusinder af fattige nemlig uden hjem og har mistet alt, hvad de ejer. Men Children’s Mission uddeler nødhjælpspakker.

Children’s Mission har gjort et kæmpe arbejde og i bydelen Kasiglahan laves der dagligt varmt mad til mere end 700 voksne og børn. Organisationen har også uddelt nødhjælpspakker til 680 familier. På børnemissionens center i Hills of Grace samles desuden de ca. 1500 børn, der bor i flygtningelejre. Her får de hjælp til at bearbejde de traumer, de har fået ved at flygte fra deres hjem.

– Her er der voksne som lytter til dem – de kan ”læsse af”- fortæller Britta Dahl på sin blog.

Children’s Missions center i Molfrid tilbyder husly til de katastroferamte. Men mange familier vil ikke forlade deres hjem i frygt for at få stjålet de få ejendele de har tilbage. Oversvømmelsen er gået hårdest ud over slumbefolkningen, som før har kunnet overleve ved at samle og sortere affald. Lossepladserne er nu lukkede af myndighederne på grund af katastrofen.

– Forestil dig at alt hvad du ejer er druknet i mudder – også selvom dit hjem er et skur, og at du heller ikke kan tjene penge på at samle affald, fordi lossepladsen er lukket, siger Britta Dahl, som er udstationeret for Childrens Mission.

Både myndighederne, kirken og nødhjælpsorganisationerne har engageret sig i hjælpearbejdet. Childrens Mission arbejder også på højtryk for at afværge en yderligere katastrofe for de ramte familier. Men selv om situationen er ved at stabilisere sig, er der lang vej endnu. Der er hårdt brug for tøj, madrasser, husholdningsartikler – og ikke mindst penge, oplyser Birgitta Dahl.