jan202217

Children’s Mission har hjulpet 1.000 familier, der er ramt af tyfonen Rai i Filippinerne.

Da tyfonen Rai (Odette) ramte Filippinerne i midten af ​​december, blev flere end 400 mennesker dræbt. Over 1.000 mennesker blev såret, og omkring 80 mennesker er stadig savnet.

Tyfonen forårsagede også enorme materielle skader. Filippinske myndigheder rapporterer om 532.000 beskadigede huse. 169.000 af dem er fuldstændig i ruiner. I alt 4,4 millioner mennesker i Filippinerne anslås at være blevet ramt af tyfonen på en eller anden måde.

Children’s Missions arbejde i Filippinerne er koncentreret i hovedstadsregionen, som overlevede tyfonens hærgen. Children’s Mission pakkede nødhjælp til 1.000 familier, og den 26. december tog et hold af sted til den værst ramte ø Leyte for at hjælpe de berørte i samarbejde med lokale kirker i provinserne Sogod og Hilongos.

Overfarten var svær, med kraftig regn og høje bølger i havnen. Da de ankom til området, blev de mødt af utrolige ødelæggelser, med høj vandstand, ingen elektricitet eller internet og en stor del af infrastrukturen smadret.

Med hjælp fra lokale kirker kunne Children’s Mission uddele 1.000 pakker mad og solcelledrevne lamper.

Tyfonen ramte landet midt under julefejringen.

– Ligesom Jesus kom og gav håb til vores mørke jord, kom Children’s Mission til os med hjælp og håb i mørket, hvor behovet var størst, sagde Jonathan Nablea, koordinator for kirkerne i det ramte område.