apr202109

To store tyfoner hærgede Filippinerne i november sidste år og ramte 1,3 millioner mennesker. Children’s Mission har hjulpet flere end 10.000 med nødhjælp.

Den 1. november 2020 ramte tyfonen Rolly/Goni provinsen Albay på Filippinerne. Det anses for at være den stærkeste tyfon, der har ramt landet siden Hayian i 2013. Children’s Mission i Filippinerne rejste derhen – en rejse på 12 timer fra hovedstaden Manila – og hjalp mennesker på stedet. 500 familier i seks landsbyer modtog tæpper, måtter, myggenet og startpakker.

Den 12. november ramte tyfonen Ulysses/Vamco øen Luzon, hvor Manila ligger. Blandt andet børnebyen Hills of Grace blev ramt, da et stort mangotræ væltede og beskadigede bygninger. Men ingen blev såret. Det var værre for mange andre Manila-indbyggere, hvis hjem blev ødelagt af tyfonen og de efterfølgende oversvømmelser.

Children’s Mission i Filippinerne besluttede at hjælpe. I første fase distribuerede de varm mad til folk i nærheden. Med økonomisk støtte fra de nordiske lande købte de store mængder ris og gennemførte derefter en stor nødhjælpsindsats for hele 2.065 familier. Hver familie modtog fem kilo ris. Da hver familie i gennemsnit består af fem personer, betyder det, at 10.000 mennesker fik mad.

En stor del af støtten blev distribueret i Aeta-samfundet nord for Manila, hvor husene blev fuldstændig ødelagt, så kun betongulve og trapper blev tilbage. Folk var nødt til at sove i skure lavet af presenninger, sække og stof. Disse familier modtog også tæpper og tøj. Hjælpen gik også til 100 familier i Sitio Casili i Brgy, San Rafael-området. De lever af at dyrke frugt og grøntsager, men fik deres afgrøder ødelagt i tyfonen.

I december gik Children’s Mission ud og distribuerede nye fødevarepakker sammen med Operation Blessing. I to dage blev 600 fødevarepakker uddelt som en tidlig julegave til familier i ti landsbyer i Montalban, der blev hårdt ramt af storme og oversvømmelser. Der blev stor glæde og taknemmelighed blandt modtagerne.