jun201213

Children’s Mission vil skabe en folkebevægelse mod korruption og oplære børn og unge i økonomisk etik og ansvarlighed.

Hvad er den største udfordring i udviklingslande? Det spørgsmål blev stillet ved Children’s Missions seneste verdenskonference, og alle – inklusive afrikanere og filippinere – svarede: Korruption er den største svøbe.

Derfor sætter Children’s Mission nu alt ind på at oplære børn og unge i økonomisk ansvarlighed. ”No Corruption Generation” kaldes projektet, der skal sætte etik på dagsordenen i skoler – både herhjemme og i udlandet.

– Vi kommer ikke med en løftet pegefinger, men vi vil gerne sammen med andre organisationer skabe en folkebevægelse mod korruptionens svøbe, der jo gør pengene mindre værd rundt omkring i vore indsatsområder, siger Henning Geertsen, der er daglig leder i Chrildren’s Mission.
Han deltager i Folkemødet på Bornholm sammen med sit team, der udstiller i teltet ”Mellem Himmel og Jord” på havnen i Allinge.
Ofte bringes overskrifter i dagens aviser om ”korruption” – men det kan alle være med til at ændre, mener Henning Geertsen.
– På Children’s Mission’s årsmøde 2011 drøftede vi, hvad den største årsag til fattigdom er. Vi var alle enige om, at korruption er hovedårsagen. Vi blev her enige om, at der måtte gøres noget. Ikke fordi vi tror, vi kan afskaffe korruptionen, men fordi vi vil være med til at starte en folkebevægelse – en folkebevægelse, som vil oplyse og sige: ”NEJ til KORRUPTION!”

Ønsket er, at økonomisk ansvarlighed må komme med i undervisningen på skolerne – både herhjemme og i udlandet, og at det må komme på dagsordenen i sportsklubber – ligesom det allerede er sket i en fodboldklub i Zambia.
– Men det er ikke kun i udviklingslandene, oplysning imod korruption er tiltrængt. Det bør spredes over hele verden – ligesom det er sket med oplysning om hiv og aids, siger Henning Geertsen.
Han opfordrer til, at emnet debatteres i pressen, på hjemmesider og gennem sociale medier. Og så glæder han sig til at snakke om det med de mange, der sikkert vil kigge forbi Children’s Mission’s udstilling på Folkemødet.