mar201921

M og NMushan, Naila og tusindvis af andre mindreårige bliver hvert år giftet bort i Pakistan. Det er sådanne skæbner, Children’s Missions partner Rasta Foundation forsøger at vende.

Man anslår, at 21 procent af pigerne i Pakistan bliver gift før de fylder 18 år. Children’s Missions partner, Rasta Foundation, arbejder for at forhindre børneægteskaber, beholde pigerne i skolen og give dem en fremtid. Men det er svært at vende de gamle skikke – især i et område med stor fattigdom. Nogle gange ender pigernes arbejdskraft eller deres værdi som koner med at vægte højere for familien end deres ret til selvbestemmelse. Mushkan og Nailas historier vidner om, hvor vigtig kampen mod børneægteskaber er.

Gift med en alkoholiseret mand
Mushkan var elev på Rasta Foundations skole i Pakistan, hvor hun var ivrig efter at lære og havde mange drømme for sin fremtid. Men i 2017, da Mushkan var 15 år gammel, begyndte en ung mand at overøse Mushkans familie med gaver for at få tilladelse til at gifte sig med hende. Til sidst gik forældrene med til ægteskabet. Manden, der var alkoholiseret, misbrugte Mushkan og endte med at forlade hende igen. I dag bor hun igen hos sine forældre og arbejder på en tekstilfabrik. Desværre kan hun ikke få lov at komme tilbage på skolen, da familien er for afhængige af Mushkans indtægt til husholdningen.
Rasta Foundation er stadig i kontakt med Mushkan, som stadig deltager i de kristne møder i området. Pastor Shamoun Chand besøger også familien i hjemmet og følger situationen.

Forsvundet fra Rastas radar
En anden elev i Mushkans klasse på Rasta skole var Naila. Til trods for at hun stadig var mindreårig, blev hun for tre år siden gift med en mand, som er mere end 40 år ældre end hende. Som så mange andre familier, kæmpede Nailas familie med at forsørge hende. Derfor gik de med til ægteskabet, da manden tilbød dem penge for pigen. I dag er de flyttet så langt væk fra både forældrene og Rasta Foundation, at ingen ved, hvad der er sket med Naila.

Uddannelse er vejen frem
Kampen mod børneægteskaber er en langt sejt træk. Hjælpeorganisationer verden over er enige om, at uddannelse og oplysning er vejen frem, så man kan stoppe den kønsdiskrimination, der bunder i gamle traditioner og mindske den økonomiske og sociale ulighed, der forhindrer familierne i at forsørge deres døtre. Rasta Foundation kæmper for pigernes ret til at bestemme over deres egne liv. Støt kampen ved at give en gave via:

MobilePay: 80 574
Giro: 921-6464
eller Netbank: 2256 Konto: 6445 550 599

Mærk overførslen ”Forebyg børneægteskab”