maj202230

Krigen i Ukraine har fuldstændig forandret livet for millioner af mennesker. Children’s Mission hjælper fortsat i landet, og arbejdet er vigtigere end nogensinde.

Children’s Missions leder i Ukraine, Lyudmila Lonyuk, fortæller om de turbulente måneder:

– Jeg havde aldrig forestillet mig, at Ukraine skulle ende i krig med Rusland og gennemgå så svær en tid.

Den 24. februar var en dag, der ændrede vores liv og udslettede mange drømme og planer. Siden da er det blevet til så mange tårer, så megen frygt og desperation. Men det har også været en tid med inderlig bøn til Gud.

På trods af krigen fungerer Children’s Missions arbejde i Ukraine. Russerne har bombet Lutsk fem gange, og mange ukrainere er flygtet til udlandet. Mange internt fordrevne er også kommet hertil fra andre dele af landet. Der er i øjeblikket over 14.000 fordrevne i byen Lutsk. Nogle bliver et par nætter, andre en uge eller mere, mens nogle venter på, at situationen i deres hjembyer bliver bedre, og at de kan vende tilbage.

– De internt fordrevne bor på hoteller, i kirker, på skoler og i sportsfaciliteter. Sociale myndigheder koordinerer nødhjælp med uddeling af mad, tøj, sko, hygiejneartikler og medicinsk udstyr. Her er den humanitære bistand fra Children’s Mission yderst vigtig.

I en by har kommunen åbnet et center med boliger til 468 internt fordrevne. Children’s Mission hjælper dem med mad, vand, tøj, sko, sengetøj og hygiejneartikler.

Selvom kampene er værst i den østlige del af landet, er situationen også usikker i den vestlige del. Lutsk er blevet bombet fem gange, men Children’s Missions kontor og lager har klaret skærene. Hver dag lyder sirenerne, så alle skal søge i beskyttelsesrum.

– I sådan en situation er det meget svært at arbejde, men vi gør vores bedste for at hjælpe så mange som muligt. Vi hjælper blandt andet børnehospitalet i Lutsk med medicin og medicinsk udstyr, sengetøj og madrasser. Vi betaler også for medicin og pleje til syge mennesker og flygtninge, som ikke har råd til at betale for sig selv. Og så fordeler vi nødhjælpen fra Skandinavien, både lokalt og videre til andre dele af landet.

– Jeg er så taknemmelig for alle de støtter, der giver for at hjælpe det ukrainske folk. Ingen af ​​os har oplevet krig før, men vi beder til, at Gud vil give os styrke og visdom til at holde ud, mens vi hjælper andre. Jeg ved, at vi med Guds hjælp vil overvinde vanskelighederne, og selvom jeg græder i mit hjerte over det, der sker, har jeg stadig håb.

Med kærlighed fra Ukraine,

Lyudmila Lonyuk