jun201707

Skolepenge-webSusan og John Oboo måtte tage et banklån for at betale børnenes uddannelse. Det var før, de fik to geder af Children’s Mission. I dag har de deres egen virksomhed med husdyr, så de kan forsørge sig selv.

I 2012 fik Susan og John Oboo to geder fra Children’s Mission gennem Children’s Missions samarbejdspartner Centre For Evangelism, CFE, i Uganda. Samtidig gennemgik de et kursus i iværksætteri, hvor de lærte markedsføring, regnskab og andet, der er nødvendigt for at drive en virksomhed. De fik også undervisning i dyrehold.
Siden da har de opfødt over 40 geder og i mellemtiden solgt dyrene til at betale børnenes skolepenge med. Derudover har de købt en ko for en del af overskuddet. I øjeblikket har de 15 geder.

Betaler børnenes uddannelse
Sammen har de to børn: Daniel, der nu er uddannet og arbejder i turistindustrien, og Enock, som stadig går i gymnasiet. Drengene hjælper deres forældre med at passe dyrene noget af tiden.
Johan fortæller, at de modtog en meget stor regning, da Daniel skulle starte sit andet år på universitetet. For at dække udgifterne, kunne de sælge de tre store geder. I de foregående år, havde de været tvunget til at tage banklån for at betale skolepengene, og det ville derefter belaste familien meget hårdt.

Giver beskæftigelse
– Dette gedeprojekt har virkelig hjulpet mig og min familie. Det har givet mig beskæftigelse, selvom jeg ikke har nogen formel uddannelse, siger Susan.
Deres geder føder tre kid to gange om året, hvilket er usædvanligt i området.