nov201313

IMG_4195Overlevende efter tyfonen i Filippinerne er desperate i jagten på vand og mad. Vold og overfald finder sted.

Children’s Mission leder i Filippinerne, Thord Dahl, fortæller, at situationen i det tyfonramte områder er kaotisk. Overlevende er desperate i jagten på vand og mad, og vold samt overfald finder sted. Der er intet som fungerer.

Children’s Missions første team som har været i katastrofeområdet i 1. døgn har brugt al medicin og proviant, de havde med. Sidste nat sov et par fra lægeteamet på en rimelig intakt trappe i en regeringsbygning i Tacloban. Andre fandt husrum hos en privatperson.

To lastbiler fyldt med mad, vand og medicin er kørt fra Children’s Mission’s hovedkontor i Manila. I nærheden af katastrofeområdet blev konvojen stoppet af politiet, og man fik ikke lov at køre videre, så længe det er mørkt. Risikoen for røveri og overfald er for stor.

Missionschef Bo Wallenberg er ankommet til Manila sammen med yderligere et lægeteam. Efter en overnatning i Manila vil man onsdag prøve at komme videre til Tacloban med nye forsyninger.

Kun militærets Hercules fly, har tilladelse til at flyve til Taclobans ødelagte lufthavnen, og det er meget svært at komme med på en af disse flyvninger.

Militæret er i færd med at flytte overlevende mennesker fra de ramte øer i området.

Vi oplever en menneskelig tragedie, siger Thord Dahl.