feb201823

Skolemaden-webMange af de 8.000 børn på Children’s Missions skoler rundt omkring i verden kommer fra så fattige forhold, at de næsten ikke får mad derhjemme, skriver generalsekretær Bo Wallenberg i en appel.

At lære noget på tom mave er næsten umuligt. Man lærer lettere, når maven er mæt! Det skriver hjælpeorganisationen Children’s Mission i en appel til givere i hele Skandinavien.

– Mange af de børn, vi har i vores arbejde, kommer fra så fattige forhold, at de næsten ikke får mad derhjemme. Det lider skolearbejdet under. Vi skal give vores skolebørn et ernæringsrigt måltid mad hver dag, men også nogle gange støtte familierne. Ikke sjældent er maden i skolen den eneste rigtige mad, børnene får i løbet af dagen, skriver generalsekretær Bo Wallenberg i forbindelse med et nyt magasin, som netop er landet i postkasser i skandinaviske lande.

Children’s Missions arbejde er vokset og har i dag omkring 8.000 børn i skole i bl.a. Filippinerne, Bangladesh, Kenya og Ukraine.

– Energien er inde i børnene. Lærerne gør et fantastisk stykke arbejde med de ressourcer, de har. Vi ønsker at gøre en ekstra indsats for skolebørnene og deres familier, så vi kan dække et større behov for mad, skriver Bo Wallenberg.

Men det handler ikke kun om mad. Børnene har også brug for skolebøger og skoleuniformer.

– Skoleuniformer er ofte det eneste rene og fine tøj, børnene har. Hver dag går de rundt i slidt tøj. Så kan andre se ned på dem og stemple dem som fattige. Men med det samme, de tager deres skoleuniform på, bliver de lige så fine som alle de andre. Uniformerne giver identitet og selvsikkerhed, skriver Wallenberg og appellerer til støtte.

Her kan du give din gave:
Mobile Pay: 80 574 
Girokort: 921-6464
Netbank: Reg. nr. 2256 Konto nr. 6445 550 599
Markér din gave ”Skolebørn”.