nov201315

400-131114_Philippinen_IndexDet filippinske og amerikanske militær har nu etableret en luftbro af mellem Manila og Tacloban. Hjælp kommer nu endelig frem til ofrene for den mest voldsomme tyfon i Filippinernes historie. Situationen er dog fortsat yderst anspændt i den ødelagte by Tacloban.

Et samarbejde med Airbus-Fonden og Philippine Airlines har resulteret i at en Airbus A321 i dag fredag kl. 18.00 flyver fra Hamburg-Finkenwerder, der er hjemby for Airbus-flene.

Med ombord er et nyt lægeteam fra Children’s Missions samarbejdspartner Humedica. Teamet består af frivillige læger og sygeplejersker, som medbringer livsvigtige forsyninger af medicin og anden nødhjælp.

– Vi er utroligt taknemmelige for denne store mulighed for at få yderligere bistand hurtigt frem til Tacloban, siger Humedicas direktør, Wolfgang Groß.

– Vi har nu 12 personer i Tacloban, som kontinuerligt behandler tilskadekomne. Det er en tiltrængt støtte til dem med friske kræfter og forsyninger.

I Manila vil leverancen blive omlastet på et chartret fly og transporteret videre til Tacloban. Denne sidste del af turen er finansieret af Children’s Mission.

Humedica takker alle sponsorer og bidragsydere, og beder indtrængende om fortsatte donationer til katastrofehjælp i Filippinerne.

Nogle donorer kommer fra fodboldens verden.

– Humedica vil takke organisationen Stars4kids – en professionel fond for fodboldspillere – for at støtte børn med 10.000 euro og 7,5 tons tøj, samt F.C. Bayern-München, som har gjort transporten fra Tyskland mulig, lyder det fra Children’s Missions samarbejdspartner Humedica.