jan201420

IMG_2234-2Livet er ikke det samme for de hundredtusinder af mennesker, der blev ramt af Tyfonen Hayyan den 8. november 2013. Scandinavian Village er ved at blive genopbygget.

Children’s Mission har netop været i den ramte storby Tacloban for at inspicere skaderne to måneder efter den voldsomme katastrofe.Med på turen var Thord Dahl, der leder Children’s Mission på Filippinerne, og Mikael Joumé, der er kommunikationsansvarlig i Children’s Mission.

Chokerende ødelæggelser

Mikael havde svært ved at finde ord for det indtryk, han fik ved ankomsten til Tacloban:

– Jeg blev grebet af noget surrealistisk og fik en apokalyptisk følelse, fortæller han. – At rejse gennem landskabet syd for Tacloban er som at rejse i et land, hvor bomber har raseret og ødelagt alt. Uanset hvad man har hørt om katastrofen. kan det aldrig sammenlignes med det, jeg så med mine egne øjne. Jeg var chokeret.

Naturen er ødelagt, husene er sønderknust, indbyggerne lever i konstant mørke om natten, mange bor i UNICEF’s teltlejre og modtager mad hver dag for at overleve.

– Hvordan skal de nogensinde orke at leve igen, spørger Birgitta Dahl på sin blog. – Mange har et familiemedlem som er gået bort og en del sørger over at have mistet hele deres familie.

Arbejder med godt humør

Men heldigvis er der også grund til glæde, fortæller Birgitta Dahl.

– I Scandinavian Village har alle fire bygninger fået tag på og nu begynder renoveringen inde i bygningerne med maling. Alle i landsbyen stiller op og gør et fantastisk arbejde sammen. Omkring 200 personer har båret byggematerialer som brædder og krydsfiner til lofter og zinkplader til tag.

– De har savet, filet, banket og sømmet. Alt under grade udråb og munter ordveksling, slutter Birgitta Dahl.