nov201209

Children’s Mission har to klinikker og en fødestue i Manila. Og en tredje klinik er på vej. Klinikkerne afhjælper Filippinernes høje spædbørnsdødlighed.

Children’s Mission driver en klinik i bydelen Rodriguez udenfor den filippinske hovedstad Manila. Mange børn og gravide mødre har fået hjælp og vejledning i sundhed og hygiejne siden klinikken blev oprettet i 2010.

– En del patienter er ganske enkelt blevet reddet til livet gennem en hurtigt og effektiv indsats fra det medicinske personale, fortæller Birgitta Dahl på sin blog.

Birgitta leder arbejdet på Filippinerne sammen med sin mand Thord. De er begge svenskere og har lang erfaring i hjælpearbejde fra bl.a. Bangladesh.

Spædbørnsdødeligheden på Filippinerne er næsten seks gange så høj som i Danmark. Ud af 1000 babyer dør de 29, inden de er fyldt 1 år.

Children’s Mission driver i dag to sundhedscentre og et tredje er på vej. Birgitta glæder sig over at kunne hjælpe de mange syge børn i de fattige kvarterer og nævner sygdomme som bristende blindtarm og dengue feber:

– Vi giver drop til nyfødte børn, som har fået lungebetændelse og vi tager hånd om diarrétilfælde, der ellers står i fare for at udtørre børnene helt, fortæller hun.

Ud over klinikkerne har Chrildren’s Mission oprettet en lille fødestue på Hills of Grace i Rodriquez, der er hovedsæde for organisationen. Her kan de kvinder føde, som jævnligt går til fødselskontrol hos Children’s Mission.