mar201710

Kenya-sulter-webDer er akut fødevaremangel i Kenya. Landbefolkningen flytter ind til byerne for at tigge. Children’s Mission samler ind til fødevarehjælp.

For første gang i seks år er flere områder i Afrika ramt af voldsom hungersnød. Der er akut fødevaremangel for flere millioner mennesker. I Lokichoggio, Kenya, hvor Children’s Mission arbejder, kan dette ses på flere måder.

– Det er sværere og sværere at finde mad, og mange kommer fra landet for at få noget at spise, siger Kea Arnlund, der sammen med sin kone Birgitta er ansvarlig for arbejdet i Loke.

I landsbyerne omkring Loke er krisen en kendsgerning – i en landsby, som Children’s Mission har besøgt, er de fleste dyr allerede døde. Mennesker, der lever af kvægbrug, har næsten ingen dyr tilbage.

– Enkelte dyr er overlevet, og ældre kvinder sidder på jorden med deres få ejendele i en metalæske og forbereder sig på at flytte ind i Loke for at tigge om hjælp. En af kvinderne sad med et sidste stykke kød fra, hvad der var tilbage af dyrene, fortæller Kea Arnlund.

Når hungersnøden breder sig på landet, søger flere og flere til byen.

– Mange børn fra landet kommer til vores arrangementer, fortæller Birgitta. – Og de ser ivrigt frem til det lille stykke brød, der deles ud.

Hjælp os med at uddele mad til de mest sårbare i Loke – give en gave til ”Mathjälp Kenya” på vores svenske hjemmeside her.