sep201812

Web sommerlejr1.500 børn fik lyse sommerminder ved sommerlejren i Dubechno. Også børn med handicap har fået en uforglemmelig oplevelse. De ville aldrig have mulighed for at komme på sommerlejr, hvis det ikke var for Children’s Missions givere.

God mad, sjove aktiviteter og et miljø, der indbyder til leg. I Dubechno i det nordlige Ukraine får børnene fantastiske sommerminder at drømme sig tilbage til, når den dystre hverdag igen tager over.
Sådan var det også denne sommer. 

Lejrdagene starter med morgengymnastik og morgenmad. Om formiddagen venter der sang, bibelsamlinger og kreative aktiviteter, hvorefter alle har fri indtil frokost. Efter frokosten er der en times hviletid på værelset. Herefter kan man vælge imellem enten at bade i søen, tage på udflugt i skoven eller deltage i konkurrencer på lejrområdet. Der er snacks og senere middag, inden dagen afsluttes med en aftensamling ved bålpladsen.

12-årige Natasha har svært ved at vælge, hvad der er det bedste ved lejren:
– Maden er fantastisk, og det er så dejligt her. Men det allerbedste er nok vennerne. Dubechno-lejren er helt vidunderlig, siger hun.

Omkring 1.500 børn mellem 6 og 16 år har besøgt lejren denne sommer. Nogle af børnene betaler for deres ophold gennem deres familie eller menighed. Andre, der ikke har mulighed for at betale en lejruge selv, får opholdet sponsoreret af Children’s Mission.

Mykola og Nina Krykota og deres familie står for lejren, som holdes med hjælp af medarbejdere og en række frivillige.

– Jeg elsker det her. Tidligere arbejdede jeg på en fabrik og modtog min løn hver måned. Men jeg tænkte: ”Skal jeg virkelig arbejde her resten af mit liv?” Nu kan jeg arbejde med noget, der motiverer meget mere. Jeg får lov til at hjælpe børn, fortæller Mykola og hans kone Nina tilføjer:

– Der er så mange børn, der ikke har det godt. Vi er også gået igennem tider, hvor vi havde det svært. Derfor er det fantastisk at kunne hjælpe andre.