maj201406

babyEn samtale, en bøn, en lille gave minder børnene på Volyns Børnehospital om, at de ikke er alene. Her fortæller Lyudmila Lonyuk fra Children’s Mission om nogle små lyspunkter i det konfliktramte land.

– Situationen i Ukraine er stadig meget vanskelig, men vi beder og fæster al vor tillid til Gud. Children’s Mission arbejder hårdt for at hjælpe så mange mennesker som muligt. Det er ikke let, det blæser koldt mod vore ansigter, men vi fortsætter.

Det fortæller Lyudmila Lonyuk, der leder Children’s Missions hjælpearbejde i Ukraine. For få dage siden besøgte hun de syge børn, hvis behandling Children’s Mission støtter på Volyns Børnehospital.

De syv børn på intensivafdelingen havde hver sin særlige historie. Men især en 11-årig drengs skæbne bed sig fast.

– Han havde prøvet at begå selvmord. Ingen ved hvorfor. Han bor på internatet, en smuk og sød lille dreng. Han var alene i værelset på hospitalet og følte sig måske usikker og glemt. Nu havde lægerne svært ved at komme i kontakt med ham og når han svarede på spørgsmål var det kun med en stille hvisken, fortæller Lyudmila Lonyuk og fortsætter.

– Jeg talte med drengen, gav ham en tøjhund og legede at hunden spurgte: ”Jeg vil være din ven, vil du passe på mig?” Jeg ville ønske, I kunne se, hvor glad drengen blev. Han gav hunden et knus, lagde den ved siden af sin sovepude og sagde: ”Sådan én har jeg drømt om hele mit liv!” Drengen smilede og fortalte mig, hvordan han vil lege med hunden og fortælle den sine hemmeligheder. Håbet spirede; han begyndte at drømme og planlægge!

Lyudmila Lonyuk gik fra seng til seng og talte med børnene. Som hun siger: De har ingen forældre, der besøger dem, giver dem mad, medicin eller bare er sammen med dem. Den dag var I børnenes forældre, siger hun til sponsorerne.

I et af værelserne på Kræftafdelingen sidder Iryna og hendes femårige datter, der pludselig blev syg for fire måneder siden. Lyudmila talte med mor og datter, bad for dem og gav dem en lille gave.

– Iryna var meget berørt, og vi græd og lo sammen. Hun sagde: ”Children’s Missions besøg betyder meget for os. De minder os om, at vi ikke kæmper alene mod sygdommen, men at vi er omgivet af mange, der beder for os”.

Lyudmila sender budskabet  videre til alle Children’s Missons donorer og givere:

– Kære sponsorer! Jeg vil altid takke Gud for jer! I er Guds fantastiske engle, og vi er stolte af at samarbejde med jer!