maj201621

Taret-moi-webFør blev kenyanske skoleelever sendt hjem, fordi deres forældre ikke havde råd til at betale for deres skolegang. Det var et stort problem på Songoliet Secondary School – indtil et Children’s Mission-støttet projekt lærte forældrene at øge deres indkomst ved at starte nye virksomheder.

Det har givet resultat – blandt andet for 10 kvinder, som er begyndt at opdrætte høns og derfor har fået råd til at sende deres børn i skole.Children’s Mission støtter organisationen Devent, som netop arbejder for at afskaffe fattigdommen blandt turkana-folket i det nordlige Kenya.

I begyndelsen var det svært at få forældrene til at deltage i uddannelsesforløbet, fordi iværksætteri var noget helt nyt for mange. Men da uddannelsen kom i gang, gik der ikke lang tid før idéen om fælles opsparing for at starte fælles virksomhed dukkede op.

10 kvinder beslyttede sig for at starte gruppen Taret Moi med det formål at øge deres indtægter. Efter fire måneder havde de sparet nok penge sammen til at købe 100 høns og starte hønseopdræt.

De besluttede sig for at virksomheden skulle have base i formandens hjem, og de skiftedes til at fodre og passe af hønsene. Da det viste sig at være dyrt at fodre hønsene, iværksatte Devent en uddanelse, hvor kvinderne lærte at selv blande foderet. Det øgede deres indkomst yderligere.

– Ved at deltage i gruppen er jeg begyndt at kunne betale mine børns skolepenge, fortæller Elizabeth Kipsang, som er medlem af gruppen.

Nu ser Taret Moi-medlemmerne frem til at udvide virksomheden og deres indtægtsmuligheder yderligere. Viden og uddannelse giver resultater. Nu kan kvinderne forsørge sig selv og sende deres børn i skole. Derved løftes familier og hele samfund ud af fattigdom.