nov201628

boern-webChildren’s Mission giver filippinske børn af narkomaner et frirum at lege og modtage krisehjælp i. Børnene er kommet i klemme i myndighedernes krig mod narkotika.

I Filippinerne har krigen mod narkotika varet i seks måneder – og det er en krig, der berører tusindvis af mennesker. Myndighederne har opfordret narkomaner og pushere til at overgive sig frivilligt for at kunne modtage hjælp til rehabilitering og arbejde. Initiativet gennemføres delvis i samarbejde med lokale kirker.

Men der er også mange narkomander og pushere, der er blevet anholdt, og tusinder af mennesker er blevet dræbt. Nu Children’s Mission begyndt at samarbejde med organisationen Right Start for at hjælpe de børn, der lider.

Sammen med Right Start vil vi række ud til børn, hvis forældre er blevet dræbt, fængslet eller lever i skjul. Vi vil blandt andet oprette såkaldte ”børnevenlige rum” – steder, hvor børn kan lege trygt som andre børn og kan bearbejde de forfærdelige oplevelser, de har oplevet, og få hjælp til at udvikle sig og komme videre i livet.

På Children’s Mission har vi stor erfaring i at hjælpe traumatiserede børn. Målet er først at nå ud og hjælpe 50 børn. Baseret på deres behov tilbyder vi mad, husly, samtaler og krisehåndtering. En socialrådgiver fra Children’s Mission i Filippinerne vil arbejde specifikt med dette.