sep201529

KingsKids-webDer er stort behov for skolegang og uddannelse til syriske flygtningebørn. På King’s Kids Educatioinal Center i Libanon går 164 børn fra børnehaveklasse til femte klasse.

Centret har eksisteret i tre og, og alle medarbejdere brænder for at give håb, omsorg og en fremtid for syriske flygtningebørn og deres familier.

– Især de børn, som har oplevet krig og mistet deres hjem, deres skole, deres venner og slægtninge, har brug for hjælp. Nogle af dem har oven i købet mistet deres forældre og søskende og er nu flygtninge i et helt fremmed land, fortæller Jihad Nasr, som arbejder på centret.

Giver mad og tøj til børnene
Centret er åben fem dage om ugen, og lærerne underviser børnene efter den libanesiske læseplan, som er anderledes end den syriske. På skolen undervises børnene i arabisk, engelsk, matematik, videnskab, kunst og sport.

Skolen betaler alle bøger og øvrigt udstyr, og der bliver sørget for transport til og fra skolen. Nogle gange giver skolen tøj, sko, tasker, mad, gaver og sygepleje til børnene.

Det er her støtten fra Children’s Mission spiller en stor rolle.  King’s Kids Educational Center finansieres udelukkende af private sponsorer og givere – og der er mange udgifter, som skal dækkes.

Misundelige naboer
Siden skolen startede i 2013 har den været nødt til at flytte tre gange, fordi den er stødt på negative reaktioner fra mennesker, som bor i nærheden. Ikke alle ser positivt på en organisation som næsten udelukkende hjælper syriske flygtningebørn.

Også på den nuværende beliggenhed har skolen problemer. Fordi naboerne klager, må børnene ikke lege på legepladsen længere, men er nødt til at holde sine frikvarterer inde i skolens lokaler.

King’s Kids Educational Center har brug for støtte – både moralsk og økonomisk. Gennem Children’s Mission kan man gøre en stor forskel for syriske flygtningebørn.