feb202007

En million mennesker er blevet evakueret efter et vulkanudbrud i Filippinerne. Children’s Mission har sendt nødhjælp i form af tæpper, liggeunderlag, hygiejneartikler og medicin til 500 berørte familier.

Den 12. januar vågnede Taal-vulkanen i Filippinerne igen.Vulkanen, der ligger på en ø ti kilometer syd for det centrale Manila, er begyndt at sprøjte damp, aske og sten. Røgsøjlen er mellem 10 og 15 kilometer høj. Lufthavne, skoler og virksomheder har måttet lukke, og grå aske er faldet over store områder af øen.

Myndighederne har besluttet evakuere områderne tættest på vulkanen. Den 21. januar måtte en million mennesker derfor forlade deres hjem og flytte ind i 586 forskellige evakueringscentre. Den filippinske vulkanovervågningsmyndighed har hævet risikoniveauet til niveau 4 ud af en skala på 5. Det betyder, at vulkanen stadig risikerer at eksplodere i et stort og farligt udbrud.

Regeringen appellerer om hjælp til at sørge for de evakuerede. Children’s Mission på Filippinerne har allerede reageret og sendt to fuldt lastede biler med nødhjælp til tre evakueringscentre. 500 familier har nu modtaget tæpper, liggeunderlag, myggenet, hygiejneartikler, medicin og mad gennem Children’s Mission.

Children’s Missions team blev mødt med stor taknemmelighed. En af modtagerne sagde: ”Jeres hjælp giver os håb.” Flere sendinger med hjælpepakker er planlagt i den nærmeste fremtid.

Vil du hjælpe Children’s Mission med at hjælpe de evakuerede?

Giv en gave via:
MobilePay: 80 574
Giro: 921-6464
eller Netbank: 2256 Konto 6445 550 599

Mærk overførslen: ”Vulkanudbrud Filippinerne”.

Tak!