jun201225

Husker du Jocelyn, som gik på svejser-kursus? Nu er hun færdig med uddannelsen og har fået sit diplom. Det skete på ”Graduation Ceremony” fredag den 15. juni.

 

 

Siden fagskolen ved lossepladsen Smokey Valley i Manila blev åbnet i 2007 har ca. 1000 elever gennemført en uddannelse. Helt præcis har 1162 elever gået på fagskolen, og af dem har 996 gennemført hele kursusforløbet og modtaget certifikat.

Og det glædelige er, at 40 procent af eleverne har fået et job bagefter.

– Det er en enorm glæde at se dissa unge og en del ældre forlade jobtræningen med et diplom i hånden, siger Birgitta Dahl, der leder Children’s Mission på Filippinerne. – Med det papir i hånden bliver dørene åbnet til nye livsmuligheder.

Kurserne på centret, hvor Children’s Mission har arbejdet i mange år, omhandler bl.a. kosmetologi, syning, datalære, reparation av el-apparater og mobiltelefoner, samt svejsning.

– Næsten alle elever på svejserkurset arbejdede med sortering af affald på lossepladsen. Nu er det forhåbentlig slut og det kan få et godt arbejde, både her i Filippinerne og udenlands.

Certifikatet, som eleverne får, ær ekstra værdifuldt, fordi skolen er akkrediteret af de filippinske myndigheder, som sætter deres stempel på eksamensbeviset.