jun201628

Sommerlejr-webHvert år inviteres udsatte børn i Ukraine til et par ugers sommerferie i Dubechno. Her kan de lege med andre børn og få god og næringsrig kost. Og så får de lov til at slippe ansvaret for deres syge eller alkoholiserede familier og være det, de er: børn.

Children’s Mssion er en af de største hjælpeorganisationer i Ukraine og tilbyder hvert år omkring 1.300 udsatte børn til et ophold på lejrgården i Dubechno.

Børnene får tilbuddet i samarbejde med sygehuse, sociale myndigheder og kirker. De er typisk forældreløse eller savner en mor eller en far. Nogle kommer fra familier med en meget lav indkomst. Familierne har sjældent råd til selv at betale for sommeraktiviteter eller ferie. Ofte er der også sygdom, alkoholmisbrug eller arbejdsløshed inde i billedet.

Hvert år nyder omkring 1.300 børn godt af Children’s Missions fine lejrfaciliteter i Dubechno. Her kan børnene opleve uger med sjove aktiviteter, badning, cykliung og god mad. Børnene får mulighed for at være netop børn – og det giver minder for livet.

Children’s Mission hjælper omkring 300.000 mennesker i Ukraine hvert år. Gennem et netværk af 250 samarbejdspartnere distribueres omkring 300 tons tøj, sko og sygehusudstyr til bl.a. sygehuse, børnehjem og fængsler.

Children’s Mission har forbedret forholdene for børn på sygehuse i Volyn-regionen, dels ved at opdatere deres sygehusudstyr og dels ved at indrette legerum for børnene.