jan202429

Children’s Mission i Filippinerne har begyndt et nyt projekt med at hjælpe seksuelt udnyttede børn. En beskyttet bolig er indviet, og de første børn kan flytte ind.

Et af husene i børnelandsbyen ved Children’s Missions ejendom Hills of Grace er blevet et ”Healing and Recovery Center”, der giver et beskyttet hjem for op til ti børn i alderen 4-10 år. Udsatte børn kan komme der i nogle måneder for at blive beskyttet, komme sig og få nyt håb og helbredelse.

Børnene støttes af husforældre, socialrådgivere og en psykolog. Indsatsen sker i samarbejde med myndigheder og andre hjælpeorganisationer.

Filippinerne har et meget stort problem med at børn udnyttes seksuelt. I mange tilfælde er det familiemedlemmer, slægtninge eller naboer, der forgriber sig på børnene. Seksuelt misbrug online er også meget almindeligt.

Ifølge de filippinske myndigheder er hvert andet barn i Filippinerne udsat for en eller anden form for krænkelse eller misbrug via Internettet. Den værste form er seksuelt misbrug, som desværre er stigende. Filippinerne er blevet det land i verden, hvor seksuelt misbrug, der sendes live via Internettet, er mest almindeligt.

En grundlæggende årsag er fattigdom og folks håb om, at misbrug kan føre til en indkomst og en vej ud af fattigdom.

Children’s Mission i Filippinerne ønsker at hjælpe disse udsatte børn. Medarbejderne har forberedt sig ved at deltage i træningsseminarer og netværke med andre hjælpeorganisationer, der arbejder for at hjælpe seksuelt misbrugte børn. De har tilpasset et af husene i børnebyen til arbejdet. I starten af ​​oktober blev huset indviet til sit nye formål, og de første børn kunne flytte ind.

– At hjælpe børn, der har været udsat for seksuelle overgreb, er ikke en nem opgave, og det er en langsigtet indsats. Men vi tror, ​​at med Guds hjælp er der ingen håbløse sager. Vi har mod, passion og tillid til Gud, og vi tror på, at vi kan hjælpe disse børn, siger Archie Flores, missionsleder for Children’s Mission i Filippinerne.