dec201621

koebenged-webVed at købe en ged til fattige i Zambia, er du med til at forandre liv. Det er de to børn, Luke og Maltha, et godt eksempel på.

Da Luke var tre år og Maltha fem, mistede de to drenge deres forældre på grund af hiv/aids. De to søskende har kun vage erindringer om deres forældre og er vokset op med tante Sharon, som var 17, da hendes søster og svoger gik bort.En af lederne i den lokale kirke besluttede sig for, at den lille familie skulle modtage to geder som støtte i deres vanskelige situation. Gederne er en del af Children’s Missions gedeprogram, som startede for ni år siden.

To geder blev til seksten
Da vores medarbejdere for nylig besøgte Sharon, fik vi endnu engang bevis på, at gedeprogrammet forvandler menneskers liv. Gennem årene har Sharon solgt geder og dermed fået råd til medicin, skolebøger og andre basale ting. Men selv om hun har solgt mange gedekid, har Sharon alligevel i dag 16 geder som følge af de to geder, hun modtog for ni år siden.
– Det er et fantastiske vidnesbyrd om, hvordan geder forvandler liv, og gedeprogrammet løfter et helt samfund, fortæller den lokale leder af gedeprogrammet, Jessy Mpupulwa.

Kunne betale skolepenge
Luke, som var tre år, går nu i fjerde klasse på skolen i Chipese skole og hans øster i sjette klasse på samme skole.
– Jeg tør ikke engang forestille mig, hvad der ville være sket, og hvordan vores liv ville have været, hvis vi ikke var blevet en del af gedeprogrammet, fortæller Sharon og fortsætter:
– Vores liv er forandret til det bedre, og det er svært at forklare med ord, hvilken forskel, det har gjort for os som familie. Mange af de problemer, vi står over for, ville vi ikke have været i stand til at komme igennem, hvis vi ikke havde indtægter fra gederne. De har betalt skolepenge og andre udgifter.
Desuden har de givet nye muligheder, fortæller Sharon.
– Sidste år solgte jeg to geder og købte en so, så nu er der også smågrise. Der er stor efterspørgsel efter svinekød, og folk betaler gerne meget for grisene. Dette giver flere ressourcer til familien, fortæller Sharon.

Forvandler hele lokalsamfund
– Vi vil gerne takke Children’s Mission for al den hjælp, som jeres gaver betydet for fattige familier i Zambia. Disse geder forvandler hele lokalsamfund, og Sharon er blot én af tusindvis af lignende historier omforandrede liv, slutter Jessy Mpupulwa.