nov201314

IMG_4242Children’s Mission er i Tacloban med sin anden sending vand, mad og medicin. Børnehjemmet, som organisationen byggede for 19 år siden, er totalt ødelagt.

Children’s Mission er på pletten med sin anden konvoj med vand, mad og lægemidler. Den ankom under politieskorte ved middagstid onsdag filippinsk tid.

– Vi blev alle berørt, da en af politimændene viste sig at være vokset op i ”Scandinavian Village” som Children’s Mission byggede i Tacloban for 19 år siden. Han har altså været under vores omsorg, og kunne nu sørge for vores sikkerhed, fortæller Bo Wallenberg.

Rapporter fortæller, at ”Scandinavian Village” totalt ødelagt. På længere sigt skal Children’s Mission nok genopbygge byen med børnehjem, forskole og klinik.

Situationen i Tacloban er stadig meget vanskelig. Der er rapporter om vold i forbindelse med menneskers jagt efter vand og mad. Flere hjælpeorganisationer er nu ankommet til Tacloban arbejder nu febrilt på af hjælpe de ramte.

Missionschef Bo Wallenberg rapporterar, at andre konvojer med fornødenheder er angrebet og at der har været skudveksling.

– Men nu fortsætter vi vore anstrengelser for at transportere yderligere vand, mad og nødhjælp til de ramte områder, siger Bo Wallenberg. Sammen med endnu et lægeteam fra samarbejdspartneren og 1000 kilo medicin og nødhjælp venter han på at komme med et militærfly til Tacloban.

Humedica har fået mulighed for at fylde et Airbus-fly med medicin og nødhjælp og ankommer fra Hamburg fredag.  Det ser ud til, at man kan få 11 tons lægemidler og andre fornødenheder sammen med yderligere sundhedspersonale med flyet.