jan201826

Camille-Janela-Kylie-web289 underernærede børn modtog hjælp fra Children’s Mission i Filippinerne sidste år. Tre af dem er Camille, Janela og Kylie.

Children’s Missions underernæringsprogram sørger for, at mange børn får hjælp fra ernæringsarbejdere, sygeplejersker og frivillige. I 2017 modtog 289 underernærede børn hjælp. Målet er at hjælpe et barn til at få normal vægt inden for tre måneder. For nogle børn tager det længere tid.

Medicin mod tuberkulose
Da Camille var to år og fire måneder vejede hun kun ni kilo og var 74 centimeter lang. Ifølge Camiles mor var hun ofte syg. Camille fik medicin til at helbrede sin tuberkulose, hun fik kosttilskud og desuden et godt måltid tre til fire gange om ugen i flere måneder.
Langsomt men sikkert ændredes Camillas tilstand og til sidst vejede hun 12 kilo. Situationen for hendes mor er også forbedret takket være rådgivning, uddannelse og opmuntring. Hun ved nu, hvordan hun kan lave god, nyttig og billig mad, samtidig med at hun kender sine rettigheder og pligter som kvinde i det filippinske samfund.

Indkomsten var ikke nok til mad
Janela var to år og to måneder, da vores personale mødte hende. Hun vejede otte kilo og var 81 centimeter lang. På grund af familiens livssituation familien havde, var hendes ernæringsstatus meget dårlig. Janela’s mor arbejdede for at sælge urter, mens faderen var ledig, så familieindkomsten dækkede ikke de langsigtede udgifter, familien havde med syv børn at bespise.
Janela var i underernæringsprogrammet i næsten fem måneder. Sundhed og vægt blev kontrolleret regelmæssigt, hun modtog kosttilskud, og forældrene deltog i forældreklasser. Janelas vægt steg til elleve kilo.

Forsømt af forældre
Kylie var et og et halvt år gammel og vejede 7,2 kilo, da hun kom til os. Hun så så tynd ud og blev ofte ramt af infektioner i luftvejene. Hendes udseende afslørede, at hun blev forsømt af sine forældre, og en forklaring på dette var, at de ofte arbejdede med affaldssortering for at få nok penge til at brødføde familien. Kylie var oftest alene med sin ældre søster som babysitter.
Children’s Mission holdt øje Kylie i næsten fem måneder, og hun fik hjælp med ormekur, vægt- og højdekontrol, lægeundersøgelser, kosttilskud og mad. Forældrene modtog uddannelse i viden om sundhed og ernæring, og som følge af disse bestræbelser steg vægten til 9,5 kg og længden til 74,8 cm.

Modtog fødevarepakker
Vores kollegaer i Filippinerne er meget glade, når de ser, at resultaterne af deres indsats bliver sundere og lykkelige børn. Disse tre piger og deres familier var også blandt de 425 modtagere af en fødevarepakke inden julen 2017. Familien er meget taknemmelig for al den hjælp, de har modtaget fra Children’s Missions givere.

Eva-Mari Blomqvist