okt201228

I oktober var der en sjov og interessant aktivitet blandt de kvinder der er med i projektet ULE, der står for Unite Learn and Empower.

For nylig organiserede de deres helt egen skønhedskur af naturprodukter. Samværet fungerer også som låne-spare-gruppe, så kvinderne kan spare op til en lille forretning til at forsørge deres familier med.

ULE retter sig mod fattige kvinder, som ikke har nogen mulighed for et levebrød. De skal først gå til en række lektioner i forskellige emner, såkaldte oplysende kurser. Det kan være familieret, den enkeltes rettigheder og pligter i samfundet, ernæring, almen hygiejne, miljø, iværksætteri, hvordan man driver en lille virksomhed osv. I alt 35 lektioner.

– For lidt over en uge siden bestemte nogle af kvinderne sig for at organisere deres helt egen spa, helt af naturprodukter og meget billigt, fortæller Birgitta Dahl på sin blog. Hun fortsætter:

– Ansigtsbehandlingen består af moset Papaya, brunt sukker som peeling og æggehvider som maske. Fødderne får en omgang med Papaya blade, brunt sukker og til sidst calamansi juice. Posede øjne behandles med agurk.

I dag er ca. 600 kvinder i tre forskellige geografiske områder medlemmer af ULE. Selv om man er fattig, kan man godt have brug for at være lidt god ved sig selv. Skønhedskuren giver værdighed. Og værdigheden giver lyst til at forandre omgivelserne.

– Hver gang, kvinderne mødes i den lille diskussionsgruppe opsparer de en skilling. De kan så til sidst låne det modsvarende beløb af projektet og dermed starte en virksomhed, som forhåbentlig går rundt og genererer indkomst til familien. Det kan være en sari-sari shop, et lille gade spisested, opdræt af grise osv., fortæller Birgitta.