aug201207

Den filippinske hovedstad er igen offer for massive regnskyl og oversvømmelser. Children’s Mission er på pletten med nødhjælp.

– En kæmpe katastrofe rammer Manila lige nu, fortæller Birgitta Dahl via Facebook. Hun er udstationeret sammen med sin mand Thord og leder Children’s Missions arbejde for børn og familier i byens slumkvarterer.

 

Vedholdende regn i flere måneder har bevirket, at vandreservoir udenfor byen fyldes op. Myndighederne åbner for sluserne af sikkerhedsgrunde, og da stiger alle floder højt over sine bredder.

– Det er virkelig en nødsituation for hundredtusindvis af mennesker, siger Birgitta Dahl og oplyser, at vandstanden er steget op til tre meter over sit sædvanlige leje og derfor oversvømmer gaderne i slumkvartererne.

Myndighederne har evakueret mange familier og Children’s Mission har også givet husly for 30 familier ind på organisationens hovedkontor.

– Myndighederne gør alt, hvad de kan, for at tage hånd om de evakuerede i forskellige lejre, men tragedien er en virkelighed for disse familier, der ofte er enormt fattige. Endnu en gang rammes de af en skæbne, som opsluger alt, hvad de ejer og har. Mit hjerte græder ved tanken, fortæller Birgitta Dahl.

De filippinske myndigheder har beordret alle kontorer, banker og arbejdspladser lukket. På trods af dette gør Children’s Mission en indsats i lokalområdet ved at uddele mad og give mennesker et fristed at opholde sig på midt i kaos.