sep201612

srabonti-web”Nu sover jeg godt om natten; jeg har ingen bekymringer mere…” Det siger lille Srabonti fra Bangladesh. Før måtte hun gå sulten i seng, fordi hendes enlige mor ikke kunne forsørge familien. I dag får hun mad og skolegang på Home of Peace.

”Hej, jeg hedder Srabonti Shore, og jeg går i 2. klasse på Home of Peace. Min far er død, men jeg ved ikke, hvordan han døde. Jeg bor med min mor og to søstre sammen med min bedstemor og bedstefar.

Det fortæller et af de mange børn, der har fået nyt håb i Home of Peace i Bangladesh – et arbejde, der støttes af Children’s Mission. Bangladesh er et af de fattigste lande i den tredje verden.

Srabonti fortsætter sin historie om et liv i dyb fattigdom:

”Mine bedsteforældre fremstiller kurve og sælger dem på markedet. Min mor arbejder som daglejer. Men der var ikke penge nok til at forsørge vores familie. Jeg var nødt til at leve uden mad i mange dage.”

”Men Gud hjalp mig gennem vores lokale præst. Hun tog mig til Home of Peace. Her har jeg fået venner, som jeg kan have det sjovt med. Her er lærere og en rektor, der holder meget af mig. De hjælper mig til at studere og lære mere”, fortæller Srabonti og konkluderer:

”Jeg sover godt om natten uden at bekymre dig. Jeg er meget glad her og håber at færdiggøre min uddannelse her på Home of Peace.”

Bangladesh er et fattigt og tæt befolket land, som plages af årlige oversvømmelser. 85 procent af den 170 millioner store befolkning er direkte afhængig af landbrug. Derfor formidler Chldren’s Mission geder og træning i gedeopdræt til lokalbefolkningen i det nordlige Bangladesh.

Uddannelse er nøglen til bæredygtig forandring og udvikling. Derfor arbejder med Children’s Mission med at gøre skolegang mulig for børnene i landet – børn af familier fra det kristne mindretal. Kun 0,2 procent af befolkningen er kristne, og det er den fattigste gruppe i landet.

Children’s Mission samarbejder med Agape Social Concern (ASC) som er en arbejdsgren under The Free Christian Churches of Bangladesh og har et stort arbejde blandt de fattige i landdistrikterne.